De beste Spahotellene i Norge

Nordmenn elsker spa. Kanskje på grunn av det kalde klimaet, men vi er ekstra flinke til å kose oss. Den mørke årstiden er en perfekt “unnskyldning” for en spa-weekend hvor du kan unne deg litt luksus i hverdagens kjas og mas.

Ta med deg noen venner eller partneren din, og dra på ferie i Norge, med forfriskende massasjer og bad i spektakulære utendørsbasseng. Kanskje et spaopphold kan være en del av en romantisk weekendtur i hjemlandet?

Mange norske spa har nær tilknytning til naturen, enten det er gjennom interiøret, behandlingsmetodene eller utsikten. Farris Bad kan for eksempel skilte med å være bygget på en ren kilde, mens du på Norefjell Ski & Spa har utsikt til Gaustatoppen fra boblebadet. Usikker på hvilket spahotell i Norge som best passer deg og dine behov? Her har vi samlet en liste over våre norske favorittspa.

The Thief på Tjuvholmen, spektakulært og utradisjonelt i Oslo

Dette spektakulære spa-anlegget ytterst på Tjuvholmen er inspirert av norsk natur og innredet med røffe materialer i kontrast med rene og minimalistiske linjer. De har dermed en mer nøytral atmosfære enn mange andre spa, og The Thief håper derfor å tiltrekke seg både menn og kvinner.

Solstrand Hotel & Bad, en unik spa-opplevelse rett utenfor Bergen

Det ligger et historisk sug over Solstrand Hotel og Bad som ble bygget i 1896. Hotellet har blitt drevet av samme familie siden 1929. Solstrand har mye å by på, blant annet en badebrygge som inviterer til fjordbad året rundt. Spaet består av en velværeavdeling med blant annet svømmebasseng, badstue, og en spa-avdeling hvor det tilbys flere ulike behandlinger. De har hentet inspirasjon fra skandinavisk natur i interiøret, med treverk i eik og bjørk, kleberstein og skifer. Du har også en fantastisk utsikt over fjorden herfra.

Farris Bad, deilig velvære i Larvik

Når det kommer til spahotell i Norge, kan man ikke unngå å nevne Farris Bad. De kan skilte med Nordens største spa-avdeling på over 2500 kvm, samt at de er det eneste spahotellet i Norge som er etablert på en ekte, mineralholdig kilde. Friskt kildevann fra 55 meters dyp strømmer opp i hotellets egen kildevannsgrotte. Det unike og innholdsrike spaet har i tillegg en fantastisk utsikt mot strand og hav, og kan friste med lokale råvarene og dagsfersk sjømat på menyen. Farris Bads bestselger ”Tid for kjærlighet” er perfekt for en romantisk spa-weekend med din kjære.

Hotel Alexandra, Stryns blå lagune

Hotel Alexandra har siden oppstarten i 1884 vært en familiedreven bedrift, og blir i dag regnet som et av Norges beste hoteller. Hotellet er omkranset av høye fjell og vakker natur, og har utendørssvømmebasseng så man kan nyte utsikten. Her er det mye å velge i for hele familien, og barna kan boltre seg i badeland med blant annet ”maga-sug”-sklie og motstrøms anlegg. Spa-avdelingen har en mengde behandlingstyper for både ham og henne. Du kan indisk hodebunnsmassasje, ansikts- og kroppspleie, bad med dødehavsgjørme og mye mer.