Flotte steder å feriere i vårt eget Norge

Telemark

Uansett om du ønsker du en kortere eller lengre Norgesferie, har Telemark noe å tilby. Her sker det ting gjennom hele året. Enten du vil på ferie med hele familien, med kjæresten, på gutte- eller jentetur, for å finne ro eller for å få utløp for energi, har du massevis av valgmuligheter.

Telemark strekker seg fra kyst til fjell med store variasjoner i landskap og særpreg. Fra sørlandsidyll ved kysten og Kragerø, via urbane Porsgrunn og Skien, bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark og Bø Sommarland til mektige Hardangervidda og Gaustatoppen. Du får spennende opplevelser både sommer og vinter, fra badeparker, vandring, sykling og skikjøring til spektakulær verdenshistorie som Industriarven Rjukan – Notodden og Skiens store sønn Henrik Ibsen.

Dalen Hotell, Dalen i Telemark

Gamle ærverdige Dalen hotell er et utmerket sted å overnatte, og man kan komme hit med elvebåten Viktoria fra Skien som er en opplevelse i seg selv, med sluser og fantastisk natur, eller kjøre hit med bil. Turist-strømmen til Dalen var stor allerede på 1800-tallet, på grunn av Telemarkskanalen. Men Dalen manglet et luksushotell for de rike og prominente gjestene. Med inspirasjon fra blant annet stavkirker og vikingtiden ble hotellet oppført i 1894. Hotellet ble kjent over hele Europa og det engelske aristokratiet kom hit. Kong Oscar II var gjest her, det var også keiser Wilhelm av Tyskland og kong Leopold II av Belgia. Hit kom også kong Haakon VII og dronning Maud med daværende kronprins Olav.

Hordaland

Kanskje ingen by i Europa har en mer naturskjønn velkomst for reisende som kommer sjøvegen enn det Bergen har, og de er også omtalt som Norges mest internasjonale by. En særpreget rekke av gamle trebygninger ved Bryggen vitner om en ni hundre år gammel arkitektonisk tradisjon. Ikke rart Bryggen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Ta en rusletur i de smale passasjene mellom disse lange bygningene, gjenoppbygget etter bybrannen i 1702.

Noen mil sør for sentrum ligger Troldhaugen, hjemmet til Edvard og Nina Grieg. Der finner man et museum til heder for komponisten. Hans store prestasjon var å forene norsk folkemusikk med klassisk musikk fra kontinentet, noe som resulterte i verk som vi alle kjenner og elsker. Hordaland generelt har fantastisk mye å by på, fra blomstringen i Hardanger om våren til Pittoreske landsbyer som Ulvik og Utne, og den gamle landsbyen Agatunet kan du rusle gjennom og utforske til fots. På Norheimsund er det et museum hvor noen av de fineste båtbyggerne i Norge har restaurert mange trefartøy. Å se Baroniet i Rosendal for første gang er som å gjenoppdage et fantastisk gammelt minne. I de imponerende renessansehagene kan du noen ganger nyte fine konserter. Et annet kulturmiljø er Mosterhavn, hvor historiske skuespill er arrangert i et amfiteater med vakre omgivelser.

Panorama Hotell & Resort

Panorama Hotell & Resort ligger på sørsiden av øya Sotra, og har spa og velværesenter, gratis WiFi og avgiftsfri, privat parkering. Alle rommene har store vinduer med utsikt over sjøen eller landskapet.
Spa-senteret har et utendørs boblebad, solsenger og badstue. Det er ideelt å fiske i havet rundt Sotra. Personalet hjelper gjerne til med å arrangere ørnesafari, guidede fotturer og andre aktiviteter. Bergen sentrum ligger kun 36 km unna.

Finnmark

Hvorfor ikke besøke Alta, Karasjok eller Kautokeino? Samiske innbyggere i Nord-Norge er et moderne samfunn med en unik kultur og historie. De er Norges urfolksbefolkning, og selv om mange samer jobber, har noen av dem opprettholdt sin tradisjonelle livsstil og er involvert i reindrift. Hvis du ønsker å oppleve en smak av samisk liv i Alta, bør du besøke Boazo Sami Siida som ligger like utenfor sentrum av Byen. Der vil du kunne møte reinsdyr, se tradisjonelle drakter, smake på tradisjonell samisk mat og lytte til historier.

Nordkapp, som ligger øverst i Europa, ligger bare noen få timer med bil fra Alta. Du finner en fantastisk utsikt over klippene og muligheten til å oppleve det fremragende arktiske landskapet. På vei til Nordkapp anbefaler vi at du stopper i verdens nordligste by Hammerfest eller en av de små fiskebyene underveis for å få en smak av kystkulturen.

Føl deg som en VIP med service i verdensklasse på Sorrisniva Igloo Hotel

Dette spesielle iglohotellet ligger langs Altaelva, 20 km fra Alta sentrum. Den imponerende 2 000 m² store bygningen lages utelukkende av snø og is hvert år, og gir deg en unik opplevelse.

Alle rommene på Sorrisniva Igloo Hotel har reinsdyrskinn til å sove på og svært varme soveposer.

Hotellet holder en konstant temperatur på mellom -4 og -7 ° C, så du oppfordres til å ta med eget termoundertøy. Ved siden av finner du et moderne servicebygg med dusjer, garderober og bagasjeoppbevaringsrom. Sorrisniva tilbyr også en badstue og 2 reserverbare utendørs boblebad for oppvarming og avslapping